Utrecht Regio

Amersfoort

Met haar historische centrum, vele monumenten, leuke winkels en vriendelijke bewoners is Amersfoort een van de mooiste plekken in Nederland.

De Utrechtse Heuvelrug

Deze gemeente bestaat uit de dorpen Amerongen, Doorn, Maarsbergen, Leersum, Driebergen, Maarn en Overberg. Veel fiets-en wandelmogelijkheden.

Gooi & Vecht

Natuur, cultuur en winkels; je vindt werkelijk alles in wat ook wel de oase van de Randstand wordt genoemd.

Woerden

Woerden is een échte boerenmarktstad. Ontdek het boerenleven in de stad en op het platteland. Bezoek de Boerenkaasmarkt, het moderne Kaaspakhuis en de jaarljkse Koeienmarkt.

Kromme Rijnstreek

Deze agrarische streek ten zuiden van Utrecht herbergt Forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, kastelen en landgoederen en vele streekproducten.

Bunschoten

Bunschoten is een (h)echt en levendig dorp in het midden van Nederland en staat bekend om de nog authentieke klederdracht en visserij.

IJsselstein

IJsselstein heeft een prachtige, monumentale binnenstad met een gevarieerd winkelaanbod, leuke terrassen en een gezellige weekmarkt. 

Montfoort

De historische en bourgondische stad Montfoort en het culinaire en kunstzinnige dorp Linschoten zijn een ware parel in het Groene Hart. 

Oudewater

Deze oude stad in het Groene Hart is gelegen in een prachtige groene en landschappelijke omgeving.

Vorstelijk Baarn

Baarn biedt volop mogelijkheden voor rust en recreatie. 

Kastelen en Buitenplaatsen - Ontdek deze prachtige plekken door heel de regio

Regio Utrecht beschikt over een aantal prachtige kastelen en buitenplaatsen die nationale bekendheid genieten. De weelderige pronkstukken van macht en pracht zijn gelegen op de mooiste plekken in het landschap: authentiek Nederlands buitengebied met de mooiste kasteelmusea en tuinen op historische locaties. Je kunt prinsheerlijk overnachten bij een van de sfeervolle landgoedhotels, B&B's en buitenplaatsen. De locaties liggen allemaal op korte reisafstand van elkaar; ideaal om per fiets te bezoeken. En met het paspoort op zak kun je zowel van de rust en natuur genieten als je verdiepen in de Nederlandse geschiedenis van de kastelen en buitenplaatsen.

Kastelen en buitenplaatsen in de regio

Neem een virtuele rondvlucht - Door kasteel Batestein