De Oldtimerdag

De Oldtimerdag is sinds 1987 uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste oldtimerevenementen in Nederland. De komst van zeer gevarieerde antieke en klassieke voertuigen maakt deze dag uniek. De verscheidenheid van deze niet veelvoorkomende oldtimers biedt de bezoekers een ongekend aanbod van prachtige oldtimers van hoog niveau.

De Oldtimerdag wordt gehouden in het historische centrum van Vianen en vindt altijd plaats op de derde zaterdag in juni. Het intieme stadshart is een unieke locatie waar de deelnemers met hun voertuigen tussen 9.00 uur en 11.00 uur ‘s morgens arriveren. Tussen de opgestelde voertuigen blijft voldoende ruimte beschikbaar om het publiek en eventuele hulpdiensten doorgang te verlenen.
Vanaf de middag starten de deelnemers hun toertocht door de regio. Alle deelnemers rijden dan stapvoets langs het publiek, vaak in de outfit die bij hun voertuig past, een prachtige gelegenheid om van dit beeld met geluid te genieten. De route varieert ieder jaar en voert dan weer langs de Lek of de Linge, soms door de Betuwe, door de Alblasserwaard of door het Utrechtse of Zuid-Hollandse landschap, maar altijd over de mooiste weggetjes. De route is ca. 90 km, en kan verkort worden tot ongeveer de helft. De voertuigen komen rond 15.00 uur weer terug op de Voorstraat.
Er is dan volop de gelegenheid de voertuigen te bewonderen, een terrasje op te zoeken en te genieten van de muziek.

Meer informatie