De Paardenmarkt

De Paardenmarkt in Vianen is al bijna 750 jaar onderdeel van de vele feestelijkheden die jaarlijks worden georganiseerd. Elk jaar vindt de Paardenmarkt plaats op de woensdag voorafgaand aan de tweede donderdag van oktober. De dinsdagavond ervoor wordt er altijd een grote lampionnenoptocht gehouden die eindigt op de kermis.
Op de dag van de Paardenmarkt is er veel te beleven. Een groot deel van de binnenstad is omgetoverd tot warenmarkt en alle kroegjes zijn open. In de ochtend vinden er paardenkeuringen plaats en een paardenshow. Vanaf de middag kun je genieten van de ringsteekspelen met elk jaar een ander thema. Voor de bezoeker is er daarna de volksspelen waarbij je mee kunt doen aan mastklimmen en koekslaan. De middag wordt afgesloten met opnieuw een paardenshow. 
Voor de kinderen is er ook genoeg te doen. De hele dag kunnnen zij genieten op het kinderplein van mini-ringsteken, diverde spellen en een kinderboerderij. Een traditie op de Paardenmarkt zijn de oliebollen en natuurlijk eet elke Vianees erwtensoep in de avond. De kermisdagen worden zaterdagavond afgesloten met vuurwerk. 

Meer informatie