Van alles te beleven in en rondom Utrecht

Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug, lekker shoppen in Amersfoort, een pittoresk stadje ontdekken in Wijk bij Duurstede of fietsen langs de Forten in Houten. Er is genoeg te zien, doen en beleven voor iedereen! Plan een weekje vakantie in eigen land, blijf lekker slapen in Vrijstad Vianen en ontdek de unieke plekjes in de regio op de fiets, met de auto of met de trein!

Amersfoort

Met haar historische centrum, vele monumenten, leuke winkels en vriendelijke bewoners is Amersfoort een van de mooiste plekken in Nederland.

De Utrechtse Heuvelrug

Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vindt u tussen Utrecht en Amersfoort de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei, met hun prachtige natuur.

Gooi & Vecht

Natuur, cultuur en winkels; je vindt werkelijk alles in wat ook wel de oase van de Randstand wordt genoemd.

Woerden

Woerden is een échte boerenmarktstad. Ontdek het boerenleven in de stad en op het platteland. Bezoek de Boerenkaasmarkt, het Kaaspakhuis en de jaarljkse Koeienmarkt.

Kromme Rijnstreek

Deze agrarische streek ten zuiden van Utrecht herbergt Forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, kastelen en landgoederen en vele streekproducten.

Utrecht

In Utrecht vind je vernieuwers, ontdekkers en makers. Hier worden ideeën werkelijkheid. Laat je verrassen door al het bijzonders dat de Domstad te bieden heeft. Utrecht combineert een rijke historie met een eigentijdse uitstraling. Wees welkom!

IJsselstein

IJsselstein heeft een prachtige, monumentale binnenstad met een gevarieerd winkelaanbod, leuke terrassen en een gezellige weekmarkt. 

Montfoort

De historische en bourgondische stad Montfoort en het culinaire en kunstzinnige dorp Linschoten zijn een ware parel in het Groene Hart. 

Leerdam

Leerdam is dé glasstad van Nederland, ligt aan de rivier de Linge en heeft zijn eigen Leerdammer kaas. Genoeg te ontdekken dus! 

Bunschoten

Bunschoten is een (h)echt en levendig dorp in het midden van Nederland en staat bekend om de nog authentieke klederdracht en visserij.

Kastelen en Buitenplaatsen - Ontdek deze prachtige plekken door heel de regio

Regio Utrecht beschikt over een aantal prachtige kastelen en buitenplaatsen die nationale bekendheid genieten. De weelderige pronkstukken van macht en pracht zijn gelegen op de mooiste plekken in het landschap: authentiek Nederlands buitengebied met de mooiste kasteelmusea en tuinen op historische locaties. Je kunt prinsheerlijk overnachten bij een van de sfeervolle landgoedhotels, B&B's en buitenplaatsen. De locaties liggen allemaal op korte reisafstand van elkaar; ideaal om per fiets te bezoeken. En met het paspoort op zak kun je zowel van de rust en natuur genieten als je verdiepen in de Nederlandse geschiedenis van de kastelen en buitenplaatsen.

Kastelen en buitenplaatsen in de regio

Neem een virtuele rondvlucht - Door kasteel Batestein